Vepřová panenka, šťouchaný brambor a fazolky se slaninou

1ks vepřová panenka, cibule, česnek, olej, smetana 30%, pažitka, sůl pepř, brambory,

Postup přípravy

Vepřovou panenku vytáhneme z lednice osolíme, opepříme a necháme odstát cca. 30 minut. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 180°C a pečeme přibližně 15minut.

Poté na pánvi od panenky, na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Až je cibule se slaninou téměř hotová přidáme najemno nakrájený česnek a jen cca. 20 vteřin restujeme aby nám česnek nezhořkl. Přidáme fazolové lusky, promícháme s orestovanou směsí. Zalijeme 1dcl vody, přiklopíme poklicí a dusíme cca. 10min než jsou lusky příjemně křupavé. Na závěr přidáme smetanu a krátce povaříme.

Na šťouchané brambory si uvaříme brambory nejlépe typu B. V hrnci orestujeme na sádle cibuli. Brambory přidáme k orestované cibuli, posypeme čerstvými bylinkami a lehce prošťoucháme. Při servírovaní se můžete nechat inspirovat viz foto. Dobrou chuť.

Další recepty

Norimberská klobáska

Komínová klobása

Norimberská klobáska

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.