Vepřová panenka, šťouchaný brambor a fazolky se slaninou

1ks vepřová panenka, cibule, česnek, olej, smetana 30%, pažitka, sůl pepř, brambory,

Postup přípravy

Vepřovou panenku vytáhneme z lednice osolíme, opepříme a necháme odstát cca. 30 minut. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 180°C a pečeme přibližně 15minut.

Poté na pánvi od panenky, na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Až je cibule se slaninou téměř hotová přidáme najemno nakrájený česnek a jen cca. 20 vteřin restujeme aby nám česnek nezhořkl. Přidáme fazolové lusky, promícháme s orestovanou směsí. Zalijeme 1dcl vody, přiklopíme poklicí a dusíme cca. 10min než jsou lusky příjemně křupavé. Na závěr přidáme smetanu a krátce povaříme.

Na šťouchané brambory si uvaříme brambory nejlépe typu B. V hrnci orestujeme na sádle cibuli. Brambory přidáme k orestované cibuli, posypeme čerstvými bylinkami a lehce prošťoucháme. Při servírovaní se můžete nechat inspirovat viz foto. Dobrou chuť.

Další recepty

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

V. žebra-bok lákovaná

Koleno přední lákované

V. koleno lákované

Newsletter

Každý měsíc vám přineseme čerstvé novinky. Chcete vědět, jak zpracovat jakoukoli část masa? Nevíte, jak vybrat to nejlepší maso? Přihlaste se k odběru a nechte se inspirovat. Přineseme čerstvost do vaší kuchyně.

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.