O našem mase

Není maso jako maso a my to víme.

Naše maso

Víme, že na masu je nejdůležitější jeho čerstvost a chuť. Také víme, že dobré maso je škoda něčím kazit a tím se řídíme i při zpracování a výrobě. 

Od samého začátku se zaměřujeme na české maso od regionálních farmářů. Prasata odebíráme od našich stálých zemědělců v okruhu 40 km. Hovězí maso odebíráme z Vysočiny a necháváme u nás dozrát tak, aby bylo maso křehké. Maso distribuujeme maximálně do 100 km a tím zachováváme jeho čerstvost a co nejméně zatěžujeme životní prostředí.

Není maso jako maso, není jedno odkud pochází. Rozdíl poznáte s prvním soustem.

Vlastnosti našich produktů

  • 100% české maso
  • Garance čerstvosti
  • Ruční zpracování uzenin a uzených mas
  • Tradiční ověřené receptury
  • Většina výrobků je bezlepkových
  • Bez mouky a olejů
  • Do masných výrobků nedáváme žádné separované maso

vepřové maso

Naši zemědělci krmí prasata speciální krmnou směsí (včetně vitamínů a minerálů) pro správný růst. Tato směs se po celý rok nemění a vy si můžete vychutnat vždy stejnou chuť. Díky správné výživě nabízíme česká prasata s co nejmenším tukovým krytím.

  • 1 - Nožka s předním kolenem
  • 2 - Kýta
  • 3 - Nožka se zadním kolenem
  • 4 - Vepřová panna
  • 5 - Hlava
  • 6 - Plec
  • 7 - Pečeně
  • 8 - Žebra
  • 9 - Vepřový bok
  • 10 - Krkovice

hovězí maso

U hovězího skotu dbáme na to, aby byl chován volně bez omezení ustájení. Tímto dosahujeme menšího tukového krytí a maso je proto libové. Zaměřujeme se na správné staření masa tak, aby nebylo tuhé a zachovalo si veškeré chuťové vlastnosti.

  • 1 - Přední čtvrť
  • 2 - Zadní čtvrť
  • 3 - Zadní kýta
  • 4 - Kližka
  • 5 - Plec
  • 6 - Bok bez kosti - slabina
  • 7 - Žebra
  • 8 - Krk
  • 9 - Roštěná
  • 10 - Svíčková
  • 11 - Hrudí
  • 12 -Oháňka

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.