Vepřová kýta staročeská

1 kg vepřové kýty nebo v.plece, 3 lžíce sádla, sůl, lžičku zázvoru a mletého kmínu, 4 stroužky česneku,1 cibuli,1lžíci medu,1 lžičku hladké mouky.

Postup přípravy

Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme ho kořením. V plechu rozehřejeme sádlo,maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zahustíme moukou a povaříme. Maso podáváme přelité šťávou s bramborovou kaší.

Další recepty

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

V. žebra-bok lákovaná

Koleno přední lákované

V. koleno lákované

Newsletter

Každý měsíc vám přineseme čerstvé novinky. Chcete vědět, jak zpracovat jakoukoli část masa? Nevíte, jak vybrat to nejlepší maso? Přihlaste se k odběru a nechte se inspirovat. Přineseme čerstvost do vaší kuchyně.

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.