Karbanátky se žampiony

750 g mletého masa, 80 g slaniny, pepř černý mletý, strouhanku, 2 ks vejce, 150 g salátová okurka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 g čerstvých žampionů

Postup přípravy

Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě nastrouhanou okurku (bez semínek), nastrouhaný česnek, nastrouhané rohlíky, hořčici a zchladlé slaninové žampiony. Vše ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme, vytvoříme jednu úhlednou šišku, kterou dáme do vymaštěného pekáčku, podlijeme vodou a pečeme dozlatova cca 50 minut za občasného podlití a přelití výpekem. Pokud chceme karbanátky, tak vlhkou rukou děláme ze směsi placičky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými nebo vařenými brambory. 

Další recepty

Norimberská klobáska

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

V. žebra-bok lákovaná

Koleno přední lákované

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.