Borotické kroupové jelito, zelí a brambory

Borotické jelito, 500g kysané zelí, Borotickou uzenou slaninu 50g, cukr 60g 1x velkou cibuli, kmín, sádlo, sůl, brambory

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a necháme zesklovatět na sádle. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou Borotickou uzenou slaninu. Restujeme cca 2 minuty. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme.

Přidáme překrájené vyceděné zelí. Přidáme podle chuti vodu/nálev ze zelí.

Přiklopíme pokličkou a necháme cca. 30 minut dusit.

Dáme do trouby péct Borotické kroupové jelito na dobu přibližně 10minut.

Uvaříme brambory.

Zelí dochutíme cukrem a solí dle chuti.

Další recepty

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

V. žebra-bok lákovaná

Koleno přední lákované

V. koleno lákované

Newsletter

Každý měsíc vám přineseme čerstvé novinky. Chcete vědět, jak zpracovat jakoukoli část masa? Nevíte, jak vybrat to nejlepší maso? Přihlaste se k odběru a nechte se inspirovat. Přineseme čerstvost do vaší kuchyně.

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.