Hovězí na žampiónech

250g cibule, 1kg hovězí roštěnky, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo, žampióny, hovězí vývar, máslo,

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno. Hovězí maso nakrájíme na větší nudličky. Maso osolíme, opepříme. V hrnci nebo na velké pánví rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso dáme bokem. Ve zbylém výpeku orestujeme z volna cibuli do hněda. Poté přidáme hladkou mouku 100g. Restujeme přibližně1 minutu.

Zalijeme 700ml hovězím vývarem, vložíme maso a promícháme. Poté na mírném ohni maso dusíme cca 1hodinu.

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme žampióny, nakrájené na čtvrtky. Žampióny osolíme, opepříme a jak začíná maso měknout přidáme k masu.

Na závěr když už je maso měkké stáhneme oheň a vložíme pro zjemnění kostku másla.

Další recepty

Komínová klobása

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

V. žebra-bok lákovaná

Koleno přední lákované

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.