Bůček na hořčici

1 kg bůčku, 2 cibule, kozí rohy v nálevu, sůl, pepř černý mletý, hladkou mouku, sádlo na pečení.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme troškou láku z kozích rohů.Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli nahrubo a asi pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády. Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hod doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, tak je k tomu vhodná rýže, brambory nebo jen chleba.

Na marinádu budeme potřebovat:

2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce kremžská hořčice, lžička oleje, lžička koření na pečené maso, lžička mleté sladké červené papriky, špetka cukru, kmín mletý,4 stroužky prolisovaného česneku

Další recepty

Komínová klobása

V. žebra porc. lákovaná

V. koleno vykoštěné lákované

V. žebra-bok lákovaná

Koleno přední lákované

Máte dotaz?

Chcete vědět o mase více, potřebujete poradit s výběrem nebo se chcete jen na něco zeptat? Kontaktujete nás níže a my se vám ozveme.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.