Při porcování se rozlišují následující díly.
 
  1. Hlava
  2. Plecko
  3. Nožka s předním kolenem 
  4. Zadní kýta (horní šál, dolní šál a ořech)
  5. Nožka se zadním kolenem
  6. Kotleta
  7. Žebra
  8. Bůček
  9. Krkovička
  10. Panenská svíčková

Vepřové maso

      Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Vepřovým masem v užším slova smyslu se myslí příčně pruhovaná svalovina, k ní přiléhající tkáně (kosti, tuková tkáň, pojivo, a to včetně nervové tkáně a krevních a mízních cév). Svalovina je prorostlá tukem a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Kontakt

Jatka Borotice, s.r.o.

obchodni@jatkaborotice.cz; kancelar@jatkaborotice.cz

Borotice 125
Jiřice u Miroslavi
671 78

Objednávky:
tel.: 515 266 566

Kancelář:
tel.: 515 266 556
fax: 515 266 565

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode